Svenske Lena og Al Eklund var to af mange, der i 1970erne skabte særligt farveladeglade genstande for Laurids Lønborg. Laurids Lønborg er ikke som mange fejlagtigt tror en designer, men derimod en grossist: Laurids Lønborg Copenhagen A/S. Det er derfor, så mange forskelligt udseende ting bærer hans mærke plus en signatur for formgiveren eller designeren.   

To af de mest markante og nu nærmest ikoniske formgivere var dog Lena og Al Eklund. Vi kender dem særligt for de blomstrede dekorationer på dåser, bakker, termometre mm,  men også æggevarmere i tekstil med dyremotiver og andet bærer deres signatur. 

Historien går, at Lena og Al Eklund begge studerede på Beckmans Reklam og Designskola i Stockholm; en privatskole, som var en kreativ og fri kontrast til Konstfacksskolan. Skolens ene grundlægger Göta Trägårdh var en anerkendt tekstilkunstner. Hendes datter var Lena. Göta Trägårdh havde mange gode kontakter og skaffede Lena og Al ind i designbranchen.

Lenas bror boede på det tidspunkt i København og hjalp designparret (der senere også blev par privat) med kontakt til Laurids Lønborg, som var producent og altid på jagt efter nye produkter og designere. Laurids Lønborg var driftig og tænkte globalt, men var ikke kreativ, så samarbejdet med Lena og Al Eklund viste sig hurtigt frugtbart. Parret havde allerede stiftet bekendtskab med tekstiler for en svensk producent, men drømte om at arbejde med fx. plastik, metal og papir.

I slutningen af 1960erne og starten af 1970erne tegnede de en lang række dagligdags brugsgenstande for Laurids Lønborg. Succeen udeblev ikke. De ramte en tidsånd. Efter nogle år ville Laurids Lønborg  dog fokusere på plastik (tidens vidundermateriale, der nu er så forkætret), hvilket ikke var Lena og Al Eklunds favoritmateriale og samarbejdet gled følgeligt ud i sandet.

Eksempler på designs fra Laurids Lønborg tæller de ikoniske dåser, bakker mm med blomster Lena og Al Eklund, smukke peberkværne i fyrretræ, teak eller palisander af I.H. Quistgaard, diverse stager af jern omviklet med rattan, trædyr og andet Gunnar Flørling, fejebakker i palisander, stofservietter, grillhandsker, æggevarmere, bakker, dåser og termometre mm af Dorthe Bruun Rasmussen, salt- og peberbeholdere, bordskånere, cabaretfade, flaske- og glasbakker. Sågar også kurvemøbler var på repertoiret.   

Blandt venner blev Laurids Lønborg kaldt Sunny. Han døde alt for tidligt. Og det er desværre meget begrænset, hvad vi ved om både ham og virksomheden i dag.