Æggebægre, stager, servietringe, vaser og højtidspynt; alt sammen i bemalet bøgetræ og dekoreret naivistisk. Helen og Mogens Lyholmer står bag de søde 60’er og 70’er ting kendt under deres efternavn Lyholmer.

En række af genstandene er mærkede med et klistermærke med danneborgsflag og teksten: Made by Lyholmer Denmark eller bare Helen og Mogens Lyholmer. 

Det er desværre meget begrænset, hvad vi ved om både Helen og Mogens Lyholmer, men også om deres karriere. De må da have formgivet andre ting også. Deres talent er jo åbenbart. 

Både Lyholmer og Eigenbrod for Bogense Trækunst har fået en opblomstring de senere år. Hvilket bla også har medført, at Lucie Kaas har relanceret Lyholmer-æggebægre under navnet Bordfolk. Dekorationerne er lidt anderledes (nye æggebægre er tegnet af Esben Rasmussen), farvepaletten væsentlig mere pastel end pragt og størrelsen lidt større. For samlere tæller som altid kun originalerne…